Nieuwsoverzicht

 • 12-4-2018

  Les in de frisse buitenlucht op Ichthus

  Mooi artikel in de Stentor over onze buitenlesdag

  Lees meer
 • 15-12-2017

  Kleine kleutergroepen op Ichthus

  Veel ouders/verzorgers hebben vertrouwen in onze school. Dat merken wij o.a. door de instroom van veel jonge kinderen. Er zijn dit jaar zoveel kleuters bij ons gestart, dat wij in jan. 2018 een tweede kleutergroep kunnen gaan starten.

  Dus bent u op zoek naar een fijne school voor uw kind? Vindt u het belangrijk dat uw kind zich op het gebied van zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en zelfvertrouwen ontwikkelt?  Dan is er gelukkig voldoende ruimte op onze school. Door de kleine kleutergroepen maakt uw kind een fijne start in een omgeving die veiligheid biedt en waar veel individuele aandacht kan worden gegeven. Dit is niet alleen belangrijk voor jonge kinderen, maar voor ál onze leerlingen. Op Ichthus hebben wij allemaal enkele groepen die tussen de 22 en 26 leerlingen groot zijn.

  Lees meer
 • 1-12-2017

  Ichthus goes Serious Request

  De afgelopen maanden hebben alle kinderen, ouders en teamleden zich ingezet voor Serious Request. Wij hebben samen meer dan 2.000 euro opgehaald voor het goede doel. En natuurlijk hebben wij al het geld zelf weggebracht, leuk, want op dat moment was K3 in het huis.

  Lees meer
 • 5-11-2017

  Herdenking oorlogsmonument Paleis het Loo

  Sinds een aantal jaren heeft onze school een oorlogsmonument geadopteerd. Het betreft een plaquette aan de muren van de stallen van Paleis het Loo. Op 4 november 1944 steeg een RAF squadron op, vanuit bevrijd Eindhoven. Doel: het stallencomplex bij Paleis het Loo, destijds in gebruik als hoofdkwartier van de SS. Het bombardement heeft één van de torens verwoest. Ook zijn er burgerslachtoffers gevallen. Eén van de vliegers heeft per ongeluk een woonhuis aan de Loseweg geraakt, waarbij 2 bewoners om het leven zijn gekomen. Ieder jaar bezoekt groep 8 in de vroege ochtend het monument. Daar staan wij 1 minuut stil bij de gebeurtenis van toen. Ook leggen alle kinderen één witte roos neer. Samen met de kinderen staan wij stil bij het feit dat vrijheid niet iets vanzelfsprekends is.

  Lees meer
 • 21-9-2017

  Dag van de leidster

  PC Daltonschool Ichthus en onze collega PCBO school PCBS De Margriet werken intensief samen kinderopvangorganisatie Bixo. School en opvang vullen elkaar uitstekend aan. En laat het nu op donderdag 21 september 'de Dag van de Leidster' zijn! Vandaar dat wij onze collega's van de Bixo in het zonnetje hebben gezet met een mooie bos zonnebloemen.

  Lees meer
 • 18-9-2017

  Kinderboekenweek 2017

  Kom jij dit jaar ook weer naar de feestelijke afsluiting van ons Kinderboekenweek project? Op donderdagavond 12 oktober is het weer zo ver. De hele avond feest op Ichthus! In alle groepen kun je iets beleven en natuurlijk kom je ook even wat drinken en wat lekkers eten in ons Ichthus café. De opbrengst dit jaar is voor Serious Request.  Kom je ook?

  Lees meer
 • 18-9-2017

  U kunt nu de schoolgids 2017 - 2018 bekijken

  De schoolgids voor dit schooljaar staat voor u klaar. 

  Lees meer
 • 18-9-2017

  Vossenjacht Ichthus groot succes

  Het schooljaar is vrolijk begonnen met een leuke activiteit voor kinderen en ouders/verzorgers. Overal in de buurt van de school hadden zich 'vossen' verstopt. Hebben jullie alle vossen (juffen, vaders en oud leerlingen) kunnen vinden? Alle letters bij elkaar vormden I love Ichthus.

  Lees meer