Nieuwsoverzicht

 • 27-9-2022

  Voorstellen schoolmaatschappelijk werker

  Beste ouders/verzorgers,

   

  Mijn naam is Gerda Hakkers en ik ben dit schooljaar ook weer als schoolmaatschappelijk werker verbonden aan het Ichthus.

  Elke maandagmiddag ben ik op school aanwezig en houd ik tussen 14.00-15.00 uur een spreekuur.

  U bent hier van harte welkom!

  Tijdens dit spreekuur kunt u zonder afspraak binnenlopen of mij  bellen. U kunt ook vooraf laten weten dat u langs wilt komen (via de leerkracht of door mij te bellen, te appen of te mailen). 

  Wanneer naar het schoolmaatschappelijk werk?
  Soms maak je je als ouder/verzorger zorgen over je kind. Dan kun je daar altijd over praten met iemand op school, zoals de leerkracht of de intern begeleider, maar je kunt ook in gesprek gaan met de schoolmaatschappelijk werker.

  Bijvoorbeeld als je vragen hebt over de opvoeding en/of ontwikkeling van je kind. Of je maakt je zorgen over het gedrag: je kind is lusteloos of juist overactief; of heeft moeite met het aangaan van contacten met leeftijdsgenoten of bijvoorbeeld pesten.
  Ook kun je bij mij terecht met vragen over echtscheiding, financiën, sporten en/of activiteiten in de wijk.

  Ik luister naar uw verhaal, ik kan u tips geven, of met u meedenken en helpen zoeken naar een passende oplossing.

  Schoolmaatschappelijk werk is vrijwillig en u kunt er ook zelf weer mee stoppen. De gesprekken zijn vertrouwelijk en er zijn voor u geen kosten aan verbonden. 

  Alleen met uw toestemming praten wij met anderen over uw vraag. Het is wel fijn, wanneer school weet dat er contact is met ons, maar niet automatisch wat wij precies bespreken.

  Ik ben rechtstreeks bereikbaar of via de leerkracht of de intern begeleider.

                                                                               

  Graag tot ziens!

   

  Gerda Hakkers

  Lees meer
 • 27-9-2022

  Maandinfo juli 2022

  Hier leest u onze nieuwsbrief van juli 2022.

  Lees meer
 • 19-10-2021

  Ga je mee op avontuur in ons Tiny Forest?

  Sinds 2 jaar heeft PC Daltonschool een eigen Tiny Forest, genaamd 'Het Buurtbos'. Het bos groeit en bloeit gestaag en nu het bijna herfst wordt, gaan de blaadjes ook weer vallen. De kinderen van Ichthus gaan graag op avontuur in het bos. Ze vinden er prachtige bladeren, lopen over spannende paadjes, zien er mooie vlinders vliegen, en smullen van de sappige bramen, en nog zo veel meer. Het IVN komt af en toe langs voor spannende buitenlessen. Kom jij ook spelen in ons bos?

  Lees meer
 • 19-10-2021

  Lekker lezen in de eigen schoolbibliotheek van Ichthus

  Wij hebben samen heel veel boekenpret beleefd rondom het thema van de Kinderboekenweek 'Worden wat je wil'. De kinderen van Ichthus kregen 'hoog bezoek', van een dierenarts, een stewardess, een diëtiste, een heuse militair, een kok, een verpleegster, enz. Maar natuurlijk gaat het ook tijdens de Kinderboekenweek vooal ook om samen 'lekker te lezen'. En wist je dat wij een supergave schoolbibliotheek hebben met allemaal nieuwe boeken en tijdschriften. Binnenkort komt er weer een goed gevulde boekenkast bij. Wij kunnen niet wachten ...

  Lees meer
 • 2-12-2020

  Herdenking het Loo

  Als school hebben wij een oorlogsmonument geadopteerd. Groep 8 krijgt hier les over en gaat ook naar de herdenking van de slachtoffers. We brengen daar een krans en bloemen.

  Lees meer
 • 1-12-2020

  Gestart met Bouw!

  Sinds een aantal weken zijn wij gestart met het leesinterventieprogramma Bouw!

  Lees meer