Menu

De schooldag EXTRA vergroot de wereld van kinderen

  • 27 september 2022

Zeven basisscholen in Apeldoorn starten deze maand met de Schooldag EXTRA. Een initiatief van PCBO Apeldoorn, Leerplein055 en vijf plaatselijke culturele instellingen. De Schooldag EXTRA biedt één dag per week extra muziek, dans, natuur en cultuur aan. Speciaal voor kinderen die opgroeien in een omgeving waarin hun maatschappelijke en culturele ontwikkeling niet optimaal wordt gestimuleerd.

Nieuwe indrukken en vaardigheden­­­

Kinderen die thuis niet in aanraking komen met kunst, cultuur en natuur, kunnen tijdens de Schooldag EXTRA kennismaken met meer dan alleen de basisvakken. Eén dag per week gaan ­­­ een paar uur langer naar school, waar ze nieuwe indrukken opdoen, nieuwe vaardigheden aanleren en hun talenten verder ontwikkelen. Zo worden hun zelfstandigheid en leefwereld vergroot.


Een schooldag met een EXTRA

Muziek, dans, natuur en cultuur staan centraal tijdens de Schooldag EXTRA. Elke periode staat een ander thema centraal, zodat de kinderen gedurende het schooljaar in aanraking komen met verschillende maatschappelijke en culturele onderwerpen. Een gewone schooldag krijgt zo een EXTRA, voor elk kind dat om welke reden dan ook van huis uit wat minder meekrijgt.


Apeldoornse initiatiefnemers

De Schooldag EXTRA is een initiatief van de schoolbesturen PCBO Apeldoorn en Leerplein055, in nauwe samenwerking met Tim Koldenhof, Sportservice Apeldoorn, Kids College Apeldoorn, CODA, Gigant en IVN Natuureducatie Apeldoorn. Het initiatief wordt door de partijen gezamenlijk bekostigd.


Delen via: